Γκάγκα: Η άφιξη του εμβολίου είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο

Υπομονή για λίγο ακόμη καιρό συνέστησε η Μίνα Γκάγκα, που εκτίμησε ότι με την έλευση του εμβολίου βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας.

Η πνευμονολόγος, διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγεία τόνισε πως η άφιξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για να συμπληρώσει ότι η απάντηση στα προβλήματά μας περνά μέσα από τα εμβόλια.

Ειδικά για το εμβόλιο των Pfizer/Biontech τόνισε ότι τα δεδομένα του είναι εξαιρετικά από άποψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και πως το κάθε άτομο που θα εμβολιαστεί θα έχε ανοσία μέσα σε περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε, θα δημιουργηθεί μια ασφάλεια προστασίας και για εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όπως για παράδειγμα για τα άτομα που κάνουν χημειοθεραπεία ή έχουν προβλήματα ανοσοκαταστολής.

Όπως είπε, έχουμε ακόμη μπροστά μας δύο με τρεις μήνες που θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ιδιαίτερα ενόψει του Ιανουαρίου που είναι ένας μήνας δύσκολος. “Υπομονή και καλή διάθεση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο”, είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να βγουν μια βόλτα, αρκεί να εφαρμόζουν τα μέτρα, δηλαδή να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ