Κρήτη: Έτσι έγινε το διπλό φονικό στα Ανώγεια – Τι αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Λίγο πριν από το ακροατήριο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στο διπλό φονικό στα Ανώγεια με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο κτηνοτρόφο Γιώργο Ξυλούρη. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται ο 29χρονος γιος του άτυχου Λ. Καλομοίρη, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε επτά φορές τον Γ. Ξυλούρη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός στο οδόστρωμα. Επιπλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς μία από τις βολίδες που διαπέρασε το σώμα του κτηνοτρόφου κατά την έξοδο της έπληξε στην κνήμη Ανωγειανό, ο οποίος είχε προστρέξει στο σημείο για να σταματήσει την πάλη ανάμεσα στους δύο νεκρούς.

Ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις μπορεί να υπάρχουν από τις αντίδικες πλευρές, το Δικαστικό Συμβούλιο Ρεθύμνου αποτυπώνει τα γεγονότα και τοποθετεί τα κεντρικά πρόσωπα αυτής της διπλής τραγωδίας λαμβάνοντας υπόψη μαρτυρικές καταθέσεις, την έκθεση αυτοψίας της Αστυνομίας, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, τις εκθέσεις των εργαστηριακών πραγματογνωμοσυνών από τα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αλλά και την απολογία του 29χρονου. Είναι ανατριχιαστικό και συνάμα θλιβερό ότι αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και ο Λ. Καλομοίρης, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν το κακό όμως δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να χαθούν άδικα δύο ζωές, ένας νέος άνθρωπος να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, δύο οικογένειες να βυθιστούν στο πένθος και μία ολόκληρη κοινωνία να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην συνεχιστεί το κακό.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι το βράδυ της 2ας Μαίου σημειώθηκε στο Περαχώρι καυγάς ανάμεσα στον 29χρονο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γ. Ξυλούρη με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές. Περιγράφεται ότι ο 29χρονος γρονθοκόπησε άσχημα τον νεαρό κτηνοτρόφο στο πρόσωπο. Τους χώρισαν τρίτοι με τον 32χρονο να αποχωρεί εκνευρισμένος, προειδοποιώντας ότι θα επιστρέψει. Αντίστοιχα εκνευρισμένος επέστρεψε στο σπίτι του και ο 29χρονος. Το Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, αποφαίνεται ότι σε εκείνη τη χρονική στιγμή πήρε το πιστόλι, το έβαλε στη μέση του και πήγε κάτω από το σπίτι του Ξυλούρη όπου άρχισε να φωνάζει. Τον απομάκρυνε ο πατέρας του με άλλους συγγενείς. Ταυτόχρονα στην οικία του Γ. Ξυλούρη συγγενείς του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν και να τον κρατήσουν στο σπίτι. Τον κλείδωσαν όμως εκείνος κατάφερε να «δραπετεύσει» από το παράθυρο, πήδηξε στην παρακείμενη ταράτσα και στην συνέχεια βγήκε στο δρόμο. Κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο του, πήρε το Glock και το όπλισε. Μάρτυρας καταθέτει ότι μάταια προσπάθησε να τον αποτρέψει. Αυτό πήγε να κάνει και ο Λευτέρης Καλομοίρης, όμως πιάστηκαν στα χέρια. Στη διάρκεια της πάλης, αναφέρεται στο βούλευμα, ο Γιώργης Ξυλούρης έπληξε με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου. Το τραύμα στον άτυχο μαντιναδολόγο ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι. Στο σημείο κατέφθασαν ο αδερφός και ο γιος του νεκρού. Ο τελευταίος βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του τράβηξε το πιστόλι από τη μέση και πυροβόλησε 7 φορές σε ζωτικά όργανα τον επίσης πεσμένο στο έδαφος Γ. Ξυλούρη. Κάποιες βολές ήταν εξ επαφής.Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ