Χριστούγεννα: Παραμονή χωρίς κάλαντα και ρεβεγιόν με… περιορισμούς – Έτσι γιορτάζουμε φέτος

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα. Μια Παραμονή εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα μικρά και μεγάλα παιδιά ξεχύνονταν στους δρόμους και οι γειτονιές “πλημμύριζαν” με παιδικές φωνές και γέλια. Με τα τρίγωνα στα χέρια ή με μουσικά όργανα οι μεγαλύτεροι επισκέπτονταν σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις για να πουν τα κάλαντα και να δεχτούν κεράσματα και χρήματα. Η ευχή “χρόνια πολλά, και του χρόνου” ακουγόταν παντού. Φέτος όμως, η κατάσταση είναι αλλιώς. Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στο να… σιγήσουν οι παιδικές φωνές. Τα κάλαντα απαγορεύονται στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και περιορισμού της διασποράς του. Μόνο διαδικτυακά και τηλεφωνικά μπορούν να τα… πουν σε συγγενείς και φίλους. Τα Χριστούγεννα όμως, έτσι κι αλλιώς δεν θα τα γιορτάσουμε όπως συνήθως, αφού τα μέτρα θα είναι αυστηρά και πρωτόγνωρα.

Ρεβεγιόν δεν θα πραγματοποιηθούν και τα τραπεζώματα θα περιοριστούν σε μόλις 9 άτομα, προερχόμενα το πολύ από δύο οικογένειες. Για τις μετακινήσεις προς το ρεβεγιόν και για επιστροφή στο σπίτι, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με κωδικό “6”, ενώ τα ρεβεγιόν θα έχουν διάρκεια… έως τις 10 μ.μ. καθώς έπειτα από εκείνη την ώρα και έως τις 5 π.μ. απαγορεύεται η κυκλοφορία με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για λόγους εργασίας ή υγείας.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα ενταθούν Παραμονή και ανήμερα και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες με μπλόκα να υπάρχουν στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους.

Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτων. Μέχρι 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς. Οι μετακινήσεις προς τις εκκλησίες επίσης θα γίνονται με τον κωδικό “6”.

Όπως έχει δηλώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, “τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά, όπως ήταν και το Πάσχα”. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αποφασιστούν επιπλέον μέτρα για την Πρωτοχρονιά, σε περίπτωση που η κατάσταση επιβαρυνθεί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε: «Ναι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ