Στις φυλακές Δομοκού ο Κουφοντίνας

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο καταδικασμένος ως επιχειρησιακός αρχηγός της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας. Η μεταγωγή αφορά ακόμα 6 βαρυποινίτες που με βάση τις διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή δεν έχουν πλέον δικαίωμα – όπως και όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία- να παραμένουν στις αγροτικές φυλακές.

Η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε με άκρα μυστικότητα και βασίζεται στις διατάξεις που εισηγήθηκε και ψηφίστηκαν από τη Βουλή η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

Αυτές προβλέπουν πως ο πολυϊσοβίτης της 17Ν δεν θα έχει δικαίωμα παραμονής εκεί και να χάσει τα προνόμια που παρέχονται στις καθεστώς κράτησης των αγροτικών φυλακών.

Στο νομοσχέδιο υπάρχει ρήτρα ρητής απαγόρευσης μεταγωγής και παραμονής καταδίκων για υποθέσεις τρομοκρατίας στις Αγροτικές φυλακές. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «…απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας».

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ