Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η γιαγιά των ανηλίκων – Αυτό είναι το σπίτι όπου έγινε το φρικτό έγκλημα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι η 45χρονη γιαγιά των δύο ανηλίκων που σκότωσαν τον 87χρονο άνδρα, προκειμένου να τον ληστέψουν. Μαζί της, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο 40χρονος σύντροφός της. Οι δύο ενήλικες φέρονται να κρατούσαν τσίλιες έξω από τη μονοκατοικία του άτυχου ηλικιωμένου, το διάστημα που οι δύο ανήλικοι χτυπούσαν και βασάνιζαν τον 85χρονο, ο οποίος υπέκυψε λίγες ημέρες μετά.

Οι δύο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο από την κεντρική είσοδο φορώντας χειροπέδες, συνοδευόμενοι από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η γιαγιά των παιδιών και ο σύντροφός της συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριού και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Γι’ αυτά τα αδικήματα παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το κακούργημα και να οδηγηθούν σε ανακριτή.

Οι δύο ανήλικοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 12-14 ετών, κατηγορούνται για θανατηφόρα ληστεία από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος και οι δύο ενήλικοι για συνέργεια στην παραπάνω πράξη.

Τα παιδιά δεν μετήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας ανήλικων.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Σύμφωνα με το thessnews, στις αρχές Δεκεμβρίου, τα δύο ανήλικα αδέρφια αφού εισήλθαν, παράνομα σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας, προσέγγισαν το οίκημα όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο. Με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου που του απέσπασαν, αφαίρεσαν από τους εσωτερικούς χώρους 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.

Έξω από τη μονοκατοικία βρισκόταν η 45χρονη γιαγιά τους με τον 40χρονο σύντροφό της, που έλεγχαν περιμετρικά τον χώρο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο άτυχος ηλικιωμένος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και μετά από λίγες ημέρες κατέληξε κατά πληροφορίες από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η μονοκατοικία όπου έγινε η δολοφονία

Αυτό είναι το σπίτι όπου διέμενε ο άτυχος 87χρονος, στην περιοχή της Άνω Πόλης. Σε αυτή τη μονοκατοικία έμελλε να βασανιστεί άγρια και να δεχτεί σοβαρά χτυπήματα από τους δύο ανήλικους δράστες, που ήθελαν να τον ληστέψουν. Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα. Σημειώνεται ότι η γιαγιά και ο σύντροφός της έπαιξαν τον ρόλο του τσιλιαδόρου, κατά τη διάρκεια της εισβολής των δύο ανηλίκων στο σπίτι. H Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των ανήλικων δραστών αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες από την μονοκατοικία όπου διέμενε ο άτυχος ηλικιωμένος:

Πηγή/ΦΩΤΟ: GRTimes, thessnews, thestival

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ