Καπραβέλος στον Realfm 97,8: Προσοχή αυτές τις γιορτές – Θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τη χαλάρωση

“Σε μια εφημερία του νοσοκομείου είχαμε 48 εισαγωγές με COVID, λιγότερες από τις 80 που έχουμε συνήθως, όμως δεν παύει αυτή η κατάσταση να πιέζει αφόρητα το σύστημά μας, ήδη έχουμε 200 περίπου νοσηλευόμενους ασθενείς και τέσσερις μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όλες του Παπανικολάου, γεμάτες με διασωληνωμένους ασθενείς σε βαρύτατη κατάσταση” δήλωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Αυτό μας λέει ότι ο ιός συνεχίζει να είναι σε έξαρση, το σύστημά μας είναι στα όρια του, δεν αντέχει οτιδήποτε άλλο. Και αυτό που δεν θα κουραστούμε να λέμε είναι ότι η αύξηση της κινητικότητας σε αυτή τη φάση, όπου έχουμε μεγάλο βαθμό συμμόρφωσης στα μέτρα, αν με αυτά τα δεδομένα που δεν πέφτει ο αριθμός των διασωληνωμένων και ο αριθμός των θανάτων είναι γύρω στους 100, η οποιαδήποτε χαλάρωση θα οδηγήσει μαθηματικά στην αύξηση της θνητότητας. Οπότε δεν θα μιλάμε πλέον για τρίτο κύμα ή για αναζωπύρωση αλλά για ολέθριες συνέπειες” πρόσθεσε.

“Είναι ανησυχητικά τα πράγματα όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλον τον κόσμο, είδατε αυτή που πήγαν να ανοίξουν λίγο την αγορά την έκλεισαν έντρομοι διότι είδαν τα αποτελέσματα, ο ιός βρίσκεται σε έξαρση μέχρι τον Μάρτιο μήνα, συνεπώς μέχρι να έρθουν και τα εμβόλια, που είναι κάτι ορατό και δίνει ελπίδες, πραγματικά πανηγυρίζουμε εμείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Είναι πολύ μικρό το διάστημα ώστε για τις μικρές χαρές να στερηθούμε τη ζωή μας” σημείωσε.

“Αυτές τις γιορτές πρέπει να τις περάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή χαλάρωση των μέτρων. Θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ