Κορονοϊός: Χριστουγεννιάτικη αλλά έρημη πόλη η Ξάνθη – ΦΩΤΟ

Τα εορταστικά της φόρεσε και επισήμως η Ξάνθη με το κλίμα ωστόσο που επικρατεί στην περιοχή να μην θυμίζει σε τίποτα Χριστούγεννα. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο εορταστικός φωτισμός τέθηκε σε λειτουργία με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία να εντυπωσιάζει, αλλά με την παρουσία του κόσμου στους δρόμους να είναι ισχνή.

Όσο μάλιστα νυχτώνει τόσο πιο έρημοι γίνονται οι δρόμοι, με ελάχιστους πολίτες να κυκλοφορούν στην αγορά. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ορισμένα κατάστημα εξυπηρετούν πλέον με τη μέθοδο του click away και παραδίδουν παραγγελίες και το απόγευμα, η απογευματινή κίνηση στους δρόμους δεν θυμίζει σε τίποτα το εορταστικό κλίμα παλαιότερων ετών.

Τράπεζες, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και κούριερ συνεχίζουν να παρουσιάζουν ουρές τις πρωινές ώρες στην Ξάνθη, με την προσέλευση του κόσμου να είναι μεγάλη, ενώ δειλά δειλά ολοένα και περισσότερα καταστήματα ανακοινώνουν από την Κυριακή πως δέχονται παραγγελίες με τη μέθοδο του click away.

Το πρωί της Δευτέρας βρήκε αρκετούς πολίτες στην Ξάνθη στα προγραμματισμένα ραντεβού τους στα κομμωτήρια της πόλης, τα οποία άνοιξαν μετά από 1,5 μήνα τις πόρτες τους με τα ραντεβού να παίρνουν φωτιά.

Δείτε φωτογραφίες από το XanthiNea.gr:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ