Μαγιορκίνης: Μείωση 20% των νέων κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο

Στη μείωση των κρουσμάτων που διαγνώστηκαν το Σαββατοκύριακο εν συγκρίσει με το προηγούμενο στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι τα κυριότερα σημεία πίεσης στο ΕΣΥ δείχνουν ελαφρά υποχώρηση. Η κατάσταση παραμένει όμως κρίσιμη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Στην Αττική οι διαγνώσεις ήταν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε μείωση 20%. Πρέπει να τονιστεί πως τα Σαββατοκύριακα κατά κόρον διαγιγνώσκονται τα βαριά περιστατικά».

Στη συνέχεια, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ τόνισε πως ενόψει Χριστουγέννων και εορτών: «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και παραμένουν μεγάλο στοίχημα οι επόμενες δύο εβδομάδες. Η πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν να μην συναντηθούμε με άλλα νοικοκυριά. Εφόσον επιλέξουμε να συναντηθούμε υπάρχουν απλές οδηγίες για τις ασφαλέστερες συναντήσεις», ενώ προσέθεσε: «Αν έχουμε συμπτώματα θα πρέπει φυσικά να απέχουμε. Καλό θα είναι να φοράμε μάσκα. Είναι κατανοητό πως δεν γίνεται να φοράμε πάντα, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς. Αν επισκεφθούμε γιαγιάδες, παππούδες, αρρώστους ή άλλους ανθρώπους που είναι στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να φοράμε σίγουρα μάσκα. Ενώ, καλό θα ήταν να σχηματίσουμε μια κοινωνική φούσκα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ