Ρόδος: Για άλλες πέντε μηνύσεις έδωσε εξηγήσεις ο γυναικολόγος που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ασθενών του

Για άλλες πέντε μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του από αντίστοιχο αριθμό γυναικών της περιοχής μας, έδωσε εξηγήσεις την Παρασκευή στην Πταισματοδίκη Ρόδου, ο γυναικολόγος που υπηρετεί στο νησί μας και κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ασθενών του κατά τη διάρκεια εξέτασης που τους έκανε.

Όπως και προχθές, ο γιατρός αρνήθηκε πλήρως τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το παραμικρό από αυτά που του καταλογίζονται, ενώ και για αυτές τις περιπτώσεις είπε ότι επιφυλάσσεται για να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο που του δίδεται από τον νόμο εναντίον των γυναικών αυτών.

Σε βάρος του ωστόσο εκκρεμούν ακόμα 12 μηνύσεις για τις οποίες αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να κληθεί εκ νέου στο Πταισματοδικείο Ρόδου και να καταθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη οι συνήγοροι του γιατρού κ.κ. Κώστας Αβδελλής και Μανώλης Κουτσούκος έχουν καταθέσει αίτημα συσχέτισης όλων των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί σε βάρος του πελάτη τους, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα υπεράσπισης συνολικά για όλες τις περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη τον περασμένο Αύγουστο (2020) οπότε και κατατέθηκε η πρώτη μήνυση σε βάρος του γιατρού. Αυτή αποτέλεσε και την αφορμή να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδοχικά, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί συνολικά είκοσι μηνύσεις από γυναίκες διαφόρων ηλικιών.

Οι μηνύτριες αναφέρονται στα δικόγραφά τους, σε περιστατικά που φέρονται να βίωσαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασής τους και τα οποία αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν για λογαριασμό τους από τους δικηγόρους κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιο Αλεξανδρή.

Με αφορμή τις μηνύσεις αυτές, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τους Πταισματοδίκες Ρόδου και στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν όλες οι γυναίκες που έχουν υποβάλει μηνύσεις στον γιατρό, καθώς και όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας που συμπεριλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί.

Πηγή: dimokratiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ