Κορονοϊός: Αυτές είναι οι “κόκκινες” περιοχές στη δυτική Αττική – ΒΙΝΤΕΟ

Είναι σαφές ότι η ανησυχία των λοιμωξιολόγων όχι απλώς δεν υποχωρεί αλλά εντείνεται κυρίως δε πια για την Αττική που εδώ και αρκετά 24ωρα έχει περάσει μπροστά από την Θεσσαλονίκη σε κρούσματα. Το όριο όμως του “κόκκινου συναγερμού ” ‘έχει ξεπεράσει ήδη η Δυτική Αττική.

Στο κάδρο της κόκκινης ζώνης μπαίνει και πάλι η Αττική, με τους ειδικούς να κρούουν καμπανάκι κινδύνου για το δυτικό τομέα της περιφέρειας.

Με την Αττική να προπορεύεται της κούρσας των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες οι λοιμωξιολόγοι αναζητούν την αιτία του προβλήματος. Μέσα σε 3 ημέρες 918 μολύνσεις σημειώθηκαν στο Λεκανοπέδιο, με τις περισσότερες να εντοπίζονται στα Δυτικά.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται Ελευσίνα, Μαγούλα, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Φυλή, καθώς καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της περιοχής. 39 ασθενείς νοσηλεύονται στο Θριάσιο, 77 στο Αττικόν και 26 στο Τζάνειο.

Οι ενδείξεις για φωλιά του κορωνοιού στη Δυτική Αττική ανησυχεί τις αρχές καθώς ήδη η πληρότητα σε κλίνες εντατικής στην Αττική αγγίζει το 77% και μια έκρηξη κρουσμάτων εγκυμονεί κινδύνους για το σύστημα Υγείας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ