Ο Κωστής Γεωργίου στον Realfm 97,8 – Προσφέρει δύο έργα του στους ακροατές

Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν σταμάτησα να δουλεύω λόγω της πανδημίας. Ο δημιουργός είναι ένα μοναχικό ον, στο βάθος είναι αυτός και τα φαντάσματά του στην ουσία. Κάνω αυτό που έκανα πάντα, αυτή τη στιγμή στο Χυτήριο υπάρχουν έργα μεγάλων διαστάσεων που έχουν ως προορισμό την έκθεση, η οποία θα έρθει, ελπίζουμε να είμαστε γεροί και να γίνει. Είμαστε σε στάση αναμονής και περιμένουμε την ημέρα που θα ανοίξουμε” ανέφερε.

“Είναι μια ενέργεια, μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης, μια πράξη που έχει ως στόχο να σταλεί ένα μήνυμα ότι η Τέχνη δεν είναι ένα μουσειακό είδος και ότι υφίσταται και ως ιδέα αλλά και ως πράξη ενταγμένη στην πραγματική ζωή. Σε ένα τόσο επιβαρυμένο περιβάλλον όπως είναι τώρα, με τον εγκλεισμό που δημιουργεί νευρικότητα, ανασφάλεια, φόβο, θέλω να δώσω ένα σήμα ότι δεν είναι όλα σκοτεινά. Η Τέχνη είναι εδώ να δώσει ένα ελάχιστο σημάδι ότι συνυπάρχει με τους ανθρώπους” σχολίασε σχετικά με την απόφασή του να προσφέρει δύο έργα του σε ακροατές του Realfm.

Αυτή τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2 τυχεροί ακροατές του Real Fm 97,8 θα κερδίσουν 2 μοναδικά έργα του δημιουργού Κωστή Γεωργίου.

  • Το γλυπτό « METEORON» είναι ένα μοναδικό χειροποίητο έργο 1/1 και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλο έργο σαν το συγκεκριμένο. Προέρχεται από την νέα σειρά γλυπτών μου υπό τον γενικό τίτλο «DANCERS IN DREAMLAND». Θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας ύμνος στην ζωή, στην αισιοδοξία και στην Ηρακλειτική έννοια της ισορροπίας και του μέτρου, που ορίζει θετικά ή αρνητικά την ζωή μας!

  • Το «TAURUS» είναι ένα μοναδικό έργο ζωγραφικής (λάδι σε μουσαμά) το οποίο εντάσσεται στην εμβληματική σειρά «GLADIATORIS». Τα έργα αυτής της ενότητας περιγράφουν το πάθος, την ένταση και τον αγώνα της επιβίωσης στη ζωή. Έργα αυτής της σειράς έχουν βραβευθεί και βρίσκονται σε συλλογές μουσείων στην Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία κλπ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ