Θεσσαλονίκη: Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ΑΧΕΠΑ – Βούρκωσε ο δήμαρχος Κωσταντίνος Ζέρβας

Σε κλίμα συγκίνησης άναψε απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 10 μέτρων στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα να δηλώνει βουρκωμένος ότι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι «η αγάπη και η αλληλεγγύη». Η τελετή για το άναμμα του δέντρου ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης και της αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρίας Καραγιάννη καθώς και με τον διοικητή αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του εφημερεύον νοσοκομείου.

Επίσης, παρόντες ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, όπως και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος.

Υπό τους ήχους της Thessaloniki Youth Band άναψε το δέντρο και αμέσως μετά ο δήμαρχος αντάλλαξε δώρα με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ, την αντιδήμαρχο και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις του εμφανώς συγκινημένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «φέτος έχουμε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο άναμμα του δέντρου. Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το όπιο ήταν από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε χαρά και ανάσα στους συμπολίτες μας και κοντά σε εκείνους που νοσούν και δίνουν τη μάχη με την αρρώστια. Δεύτερον στους συγγενείς και φίλους τους που βρίσκονται δίπλα τους και τους φροντίζουν. Απέναντι σε όλο το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει το παν υπερβαίνοντας ανθρώπινες δυνάμεις δίνοντας 24 ώρες την εβδομάδα αυτή τη μάχη. Άλλωστε η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτυπά σε αυτά εδώ τα νοσοκομεία και είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι εμείς να βρισκόμαστε δίπλα τους. Ειδικά αυτές τις μέρες, γιατί το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη».

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης ευχαρίστησε τον δήμο Θεσσαλονίκης για τη χαρά που έδωσε στο νοσοκομείο στολίζοντας αυτό το «υπέροχο δέντρο». «Ο δήμος έδωσε αυτή αυτή την αίσθηση διαφοροποίησης αυτές τις μέρες που έρχονται. Ξέρω ότι ο δήμος και ο δήμαρχος είναι κοντά μας πάντοτε και λόγω του ότι πρόσφατα με τις δικές του προσπάθειες ασφαλτοστρωσαν τους δρόμους γύρω από το ΑΧΕΠΑ, ένα αίτημα που ταλαιπωρούσε πάρα πολύ το νοσοκομείο μας και βοηθώντας έτσι τους συμπολίτες μας. Με αυτή τη γιορτουλα περνάμε ένα μήνυμα όλοι μαζί χαράς και αισιοδοξίας για αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελιάδης.

Μετά το πέρας της τελετής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε αυτοψία στις σκηνές για rapid test, στέλνοντας τι μήνυμα ότι αυτή η μάχη θα κερδηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ