Πάτρα: “Σήμερα είναι μία όμορφη ημέρα” – Τα νεότερα για τον 8χρονο με συμπτώματα της νόσου Kawasaki

“Σήμερα είναι μια πάρα πολύ όμορφη μέρα”. Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων την εξέλιξη της υγείας του 8χρονου παιδιού, που νοσηλεύεται με συμπτώματα της νόσου Kawasaki, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ηλιάδη, το αγόρι δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί. “Σήμερα είναι μια πάρα πολύ όμορφη μέρα. Έχουν φύγει τα φάρμακα υποστήριξης της καρδιάς, έχει βγει και η μάσκα c- pap για την υποστήριξη της αναπνοής. Το παιδί θα παραμείνει στη ΜΕΘ για 24 με 48 ώρες ακόμα για να δούμε ότι πραγματικά είναι όλα καλά και θα βγει από τη Μονάδα νικητής”, υπογραμμίζει μιλώντας στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Όπως έχει ήδη εξηγήσει ο κ. Ηλιάδης το παιδί έχει εμφανίσει ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορονοϊό, στον οποίο ο 8χρονος ήταν θετικός. “Το σύνδρομο μοιάζει αρκετά με το Kawasaki. Το μιμείται αλλά είναι ‘διαφορετική οντότητα'”, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση.

Πηγή: thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ