Άνοιγμα σχολείων: Γιατί είπαν “όχι” οι λοιμωξιολόγοι – Ποια ημερομηνία είναι στο “τραπέζι” – ΒΙΝΤΕΟ

Στο θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι συζητήθηκε χθες στην επιτροπή και ήταν σαφές με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, ότι τα σχολεία δεν μπορούσαν να ανοίξουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

“Αποφασίσαμε επειδή υπήρχε επιφυλακτικότητα για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 14 του μηνός με βάση τα νέα δεδομένα» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ.

Αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής συζητήσεων στην Επιτροπή, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε πως: «Είναι μία πολυπληθής Επιτροπή με 30 περίπου επιστήμονες και όταν μας τίθεται ένα θέμα, ξεκινάμε μία ανοιχτή επιστημονική συζήτηση, όπου ο καθένας από εμάς εκφράζει τις απόψεις του και επιχειρηματολογεί για τη θέση που λαμβάνει. Στη συνέχεια εισηγούμαστε στην Πολιτεία την πρότασή μας και η Πολιτεία παίρνει τις αποφάσεις της».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ