“Εμφύλιος” στους γιατρούς: Οι δηλώσεις του Εξαδάκτυλου και το εξώδικο της Παγώνη

Κόντρα φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου και της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη. Η κυρία Παγώνη είπε ότι η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά έστειλε χθες εξώδικο στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου, ότι ιδιώτες γιατροί που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας, δέχθηκαν bulling από τους νοσοκομειακούς γιατρού.

«Ζητήσαμε να μάθουμε σε ποια νοσοκομεία έγινε αυτό, γιατί εμείς το ψάξαμε. Δεν μας αρέσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να διασπά τους γιατρούς. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει αυτή την εποχή. Δεν απάντησε, να βγει να μας δώσει τα στοιχεία. Αν πραγματικά είχε γίνει κάτι τέτοιο είμαστε εμείς οι ενώσεις και η ομοσπονδία. Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσβαλλε την ΕΙΝΑΠ. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη» τόνισε η κ. Παγώνη μιλώντας στο MEGA.

«Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος στο GRTimes.gr εννοώντας τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και αναφερόμενος στο εξώδικο της κ. Παγώνη, τόνισε ότι δεν ασχολείται με ασήμαντα πράγματα.

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη, μιλώντας στο GRTimes.gr είπε: «Ο κ. Εξαδάκτυλος θεωρεί το γεγονός ασήμαντο; Όταν κάνει δηλώσεις για τέτοια ζητήματα, μάλλον τα θεωρεί σημαντικά! Δεν είναι θέμα προσωπικό. Είναι θέμα προέδρων. Είναι θέμα θεσμών».

«Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να διχάζει. Εμείς ψάξαμε το ζήτημα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το εξετάσουμε, διότι δεν θα επιτρέπαμε ποτέ οι συνάδελφοι μεταξύ τους να βιώνουν μπούλινγκ, ειδικά σε μία τέτοια συγκυρία. Δεν επιβεβαιώσαμε ποτέ κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι η ΕΙΝΑΠ ζήτησε από τον κ. Εξαδάκτυλο να καταθέσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τις καταγγελίες του και συγκεκριμένα ποια ήταν τα νοσοκομεία στα οποία σημειώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού στους γιατρούς, ωστόσο, έχουν περάσει περίπου 15 ημέρες και δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

«Δε μπορεί να λέει ότι θα μετρηθεί μαζί μας. Σε τι να μετρηθούμε; Ήταν λάθος του να κάνει τέτοιες καταγγελίες και να μην καταθέτει πειστήρια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το τι δηλώνουμε», συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ