Σεισμός στη Σάμο: Δείτε τα πρώτα δραματικά λεπτά, το τσουνάμι και τις καταστροφές μετά τα 6,7 Ρίχτερ

Τις εκτεταμένες καταστροφές στους οικισμούς και τις υποδομές της Σάμου, αλλά και το τσουνάμι που ακολούθησε μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ της 30ης Νοεμβρίου παρουσίασε σε βίντεο η επιστημονική αποστολή του ΕΚΠΑ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν στο 21ο τεύχος του «Newsletter of Environmental, Disaster, and Crises Management Strategies», το οποίο εκδίδεται υπό την αιγίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι αποτέλεσμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ 50 και πλέον γεωλόγων, σεισμολόγων, φυσικών, γεωγράφων, ωκεανογράφων και πολιτικών μηχανικών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ είχαν διαπιστώσει εντυπωσιακή ανύψωση του εδάφους της Σάμου κατά 18-25 εκατοστά ύστερα από τον ισχυρό σεισμό. Η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα πεδίου για το σεισμό της Σάμου, τις επιπτώσεις του στα κτήρια, τα συνοδά γεωδυναμικά φαινόμενα, το τσουνάμι και τις σημαντικές εδαφικές παραμορφώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ