Σύψας: Εάν υπήρχαν “μαγειρέματα” στα στοιχεία του ΕΟΔΥ εγώ πρώτος θα είχα παραιτηθεί – ΒΙΝΤΕΟ

“Εάν υπήρχαν «μαγειρέματα» στα στοιχεία του ΕΟΔΥ εγώ πρώτος θα είχα παραιτηθεί” ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1για τον κορονοϊό, “Lockdown ώρα μηδέν” με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Εάν είχα υποψιαστεί εγώ προσωπικά σαν επιστήμονας, αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής, ότι γίνεται οποιοδήποτε είδος κακής χρήσης των δεδομένων του ΕΟΔΥ, οποιοδήποτε «μαγείρεμα» δηλαδή, θα είχα παραιτηθεί πρώτος και θα είχα καταγγείλει τα πάντα” είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Και συνέχισε: “Έχουμε εμπιστοσύνη στα δεδομένα που μας δίνει ο ΕΟΔΥ. Έχω εμπιστοσύνη στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ. Έχουμε εμπιστοσύνη στο μητρώο COVID που έχει φτιάξει ο ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής ουδέποτε έχει υποπέσει στη δική μου προσωπική αντίληψη ότι κάποια στοιχεία ήταν παραποιημένα. Βεβαίως και θα θέλαμε κάποια στοιχεία γρηγορότερα και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερης ποιότητας στοιχεία. Άλλο να ζητάμε το καλύτερο για τη βελτίωση των δεδομένων και άλλο να διασπείρουμε την αμφιβολία”.

“Θα ήθελα να καθησυχάσω τον ελληνικό λαό ότι δεν γίνεται καμία παραποίηση, κανένα μαγείρεμα, κανενός στοιχείου” κατέληξε ο κ. Σύψας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ