Καπραβέλος στον Realfm 97,8: Κραυγή αγωνίας να μην αρθεί το lockdown- Βλέπουμε κάθε ημέρα την καταστροφή

“Τελειώσαμε άλλη μια εφημερία στο “Παπανικολάου” σήμερα το πρωί, έχουμε την ίδια εικόνα, δηλαδή την εικόνα που είχαμε σε όλες τις προηγούμενες εφημερίες. Γύρω στις 65 με 70 εισαγωγές ασθενών μετρίως ή βαρέως πασχόντων και έχουμε και καμία 30αριά, 40αριά ελαφρώς, που στάλθηκαν στο σπίτι. Παρατηρούμε λοιπόν ότι δεν λέει να κοπάσει αυτό το κύμα και πιέζει αφόρητα και τις δομές του νοσοκομείου μας και κυρίως τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Έχουμε 43 κλίνες και οι 43 είναι γεμάτες” δήλωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών των εισαγωγών. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που ερχεται επιβαρυμένο, δίπλα του και πίσω είναι ο αδελφός, η σύζυγος, τα κρούσματα είναι αλυσίδα. Δεν είναι κάποιος που μπήκε σε λεωφορείο και μολύνθηκε. Έχει έρθει ο κορονοϊός στο σπίτι μας εδώ στην Βόρεια Ελλάδα και γι’αυτό δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε αυτή τη στιγμή. Γι’αυτό βγάζουμε αυτή την κραυγή αγωνίας ότι είναι παρακινδυνευμένο αυτή τη στιγμή να διευκολύνουμε τις εστίες υπερμετάδοσης ανοίγοντας την αγορά. Δεν θα αντέξουμε ως σύστημα. Εδώ έχουμε φτάσει όχι στα όρια, τα έχουμε ξεπεράσει” πρόσθεσε ο Νικόλαος Καπραβέλος.

Ερωτηθείς για την άποψη του κ. Σύψα ότι πρέπει να παραταθεί το lockdown έως τις 21 Δεκεμβρίου σχολίασε ότι “όχι μόνο συντάσσομαι, κάνω και έκκληση επειδή είδαμε τι σημαίνει κορονοϊός και μάλιστα σε συνθήκες που τον ευνοούν. Σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι βροχερή και κρύα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε και το άλλο στοιχείο που έχουμε ότι δεν κάνουμε πολλά τεστ ανίχνευσης για να δούμε ποιος έχει μολυνθεί. Και από την άλλη το ΕΣΥ που ήταν υποστελεχωμένο, δεν έχει άλλα περιθώρια αντοχής να πιεστεί. Άρα δεν μπορούμε να αυξήσουμε τη δεξαμενή από την οποία πιέζεται η κορυφή, θα ήταν καταστροφικό για την κοινωνία. Μιλάω σαν γιατρός και δεν μιλάω με την αγωνία του κόσμου που θέλει να ανοίξει την επιχείρησή του, που θέλει να ζήσει, που η μοναξιά τον έχει σαπίσει. Ειλικρινά, το σέβομαι, είναι μια αλήθεια, αλλά πιστέψτε εμάς μέσα από τα νοσοκομεία η βοήθεια είναι για την προστασία της ζωής και του αύριο του καθενός μας. Πρέπει να κάνουμε μια υπομονή αυτόν τον χειμώνα”.

“Βλέπουμε κάθε ημέρα την καταστροφή εδώ. Δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Χάνουμε ασθενείς σε νέα ηλικία πλέον” συμπλήρωσε.

“Αυτό που γίνεται δειγματοληπτικά δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Αυτό από τον ΕΟΔΥ που δεν ξέρω πώς γίνεται, μετράνε κρούσματα, αλλά δεν είναι μόνο τα ασυμπτωματικά μας ξέφυγαν και τα συμπτωματικά. Και η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που μαζεύεται στο κέντρο, συνεπώς διευκολύνεται. Τα σχολεία ήταν ανοιχτά, οι πάντες ήταν έξω, διασκέδαζαν. Όλα αυτά συνέβαιναν με αποτέλεσμα να μην πάρουν είδηση τη φωτιά, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν μπορέσαμε να την ελέγξουμε αυτή είναι η αλήθεια” τόνισε.

“H κραυγή αγωνίας είναι για να προφυλάξουμε περισσότερο, γιατί αν ανοίξουμε χωρίς μυαλό και χωρίς στρατηγική θα είναι πιο σφοδρό αυτό που θα συμβεί” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ