Μιχάλης Λεμπιδάκης: Στην τελική ευθεία η δίκη για την απαγωγή – Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση

Στην τελική ευθεία για απόφαση στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έχει εισέλθει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Η ακροαματική διαδικασία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο κύλησε με ταχύτατους ρυθμούς ενώ δεν υπήρξε καμία… έκπληξη καθώς άπαντες κινήθηκαν στη γραμμή που τήρησαν στο πρωτόδικο δικαστήριο. Από τους 12 συνολικά κατηγορουμένους, κάποιοι έχουν ομολογήσει ως γνωστόν, άλλοι επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη, με τους συνηγόρους να μάχονται στο πεδίο των ελαφρυντικών και των αμφιβολιών.

Ως προς τη διαδικασία της Παρασκευής εκκρεμούν οι αγορεύσεις τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης για να ριφθεί στη συνέχεια ο …κύβος. Η απόφαση πάντως, το πιθανότερο, θα ανακοινωθεί άλλη μέρα. Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου ως προς τον καθορισμό των ποινών για όσους ομολόγησαν και μετάνιωσαν. Ο ίδιος εστίασε κυρίως σε τρία πρόσωπα, τον αποκαλούμενο «Ευγένιο», τον «παππού» και τον ιδιοκτήτη της μάντρας με τα σκραπ.

«Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους με πλησίασαν περισσότερο. Οι άνθρωποι αυτοί, τολμώ να πω, ότι ίσως με βοήθησαν να είμαι σήμερα εδώ απόλυτα καλά ψυχικά. Μου φέρθηκαν ανθρώπινα, μου κουβέντιαζαν, μου είπαν ένα λόγο παρηγοριάς, έδειξαν συμπόνια. Μέσα στη ζέστη, με τη μάσκα και τα γυαλιά ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες. Η μοναξιά ήταν πολύ σκληρή» είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, στις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ