Κορονοϊός: Ασθενής έκανε βόλτες και πήγαινε στο καφενείο για πέντε ημέρες χωρίς μάσκα – ΒΙΝΤΕΟ

Για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, λόγω του κορονοϊού, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στους λόγους που έχουν οδηγήσει τη Θεσσαλονίκη σε αυτό το αδιέξοδο, παρά το διάστημα που η πόλη βρίσκεται σε lockdown. Ο πρώτος λόγος, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, είναι η «χαμηλή συμμόρφωση των πολιτών, η χαμηλή συνειδητοποίηση στην αναγκαιότητα των μέτρων αυτοπροστασίας». Ο δεύτερο είναι η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και ο τρίτος είναι πως η ελλιπής προετοιμασία του ΕΣΥ.

Μάλιστα ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» αναφέρθηκε σε ένα πρόσφατο περιστατικό αναφορικά με τη μη τήρηση των μέτρων εκ μέρους μερίδας των πολιτών. “Ένας μεσήλικας από ένα χωριό δίπλα από τη Θεσσαλονίκη, που έφτασε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση και που είχε αρρωστήσει πριν από πέντε ημέρες. Πριν μεταβεί στο νοσοκομείο, ο συγκεκριμένος ασθενής κυκλοφορούσε ελεύθερα έξω, χωρίς μάσκα και σύμφωνα με πληροφορίες, συνέχιζε να πηγαίνει και στο καφενείο το οποίο ήταν ανοιχτό” ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ