Lockdown: Πρωτόγνωρες εικόνες στην Αθήνα – Άδειοι οι κεντρικοί δρόμοι και οι γειτονιές που έσφυζαν από ζωή

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες που επικρατούσαν στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα το μεσημέρι. Εικόνες μίας “έρημης πόλης”, με τους κεντρικούς δρόμους να είναι άδειοι από αυτοκίνητα και τις γειτονιές που παραδοσιακά έσφυζαν από ζωή να είναι επίσης άδειες από κόσμο.

Αγίου Κωνσταντίνου, πλατεία Ομονοίας, Ερμού και Μοναστηράκι. Αυτή ήταν σήμερα η κατάσταση που επικρατούσε στις περιοχές της Αθήνας που κατακλύζονταν από ανθρώπους όλων των ηλικιών, μόνιμων κατοίκων αλλά και τουριστών, τις ημέρες προ της καραντίνας. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, η κίνηση ήταν πάντα ιδιαίτερα αυξημένη, με τους πολίτες να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους στην Ερμού και την “πολύχρωμη” πλατεία στο Μοναστηράκι να είναι γεμάτη από ζωή.

Εν μέσω lockdown, καθώς η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, οι πολίτες της Αθήνας φαίνεται πως περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες του enikos.gr.

Σημειώνεται πως χθες, υπήρξε μείωση στα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα, καθώς ανακοινώθηκαν 382 νέες μολύνσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ