Ασπρόπυργος: Ξεκίνησαν τα έργα για τον “νέο Κορυδαλλό” – Πώς θα είναι οι νέες φυλακές

Ξεκίνησαν σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, τα έργα στον Ασπρόπυργο για την κατασκευή της νέας φυλακής που θα αντικαταστήσει τον Κορυδαλλό, στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ. Το πρώτο βήμα έγινε στις 10.30 το πρωί, με την κατεδάφιση κτιρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το καινούργιο κτίριο.

Τα εγκαίνια των εργασιών έγιναν παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον ταξίαρχο Μηχανικού Μιχάλη Κλουβά. Παρών και ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς.

Οι κατεδαφίσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί περίπου σε 20 μέρες, στο οικόπεδο το οποίο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και έχει περάσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το έργο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022. Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στο οικόπεδο 180 στρεμμάτων, θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑμεΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Πολύ σημαντική είναι η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών. Η αρμόδια επιτροπή εξέτασε αρκετά οικόπεδα ακόμα -σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 10- όμως αυτός κρίθηκε ο καταλληλότερος χώρος για την δημιουργία των φυλακών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ