Μαρτυρίες γιατρών: Ο κορονοϊός δεν “κοιτάζει” ηλικίες – ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν στις Εντατικές νέοι άνθρωποι χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα, αφού μολύνονται με κορονοϊό. Γιατροί και νοσηλευτές περιγράφουν τις περιπτώσεις που σοκάρουν στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. Ο Νίκος Καπραβέλος. διευθυντής ΜΕΘ του “Παπανικολάου” σημείωσε: “Έχω δει την εισαγωγή σε δραματική κατάσταση, 43 ετών, με βαρύτατες βλάβες στον πνεύμονα όπου ακόμη και τα μηχανήματα που βάλαμε για να τον αντιμετωπίσουμε, δυσκολεύονται να του δώσουν αναπνοή. Αν είχε υποκείμενο νόσημα δεν θα το συζητάγαμε καθόλου. Δεν είχε απολύτως τίποτα ο άνθρωπος”. Στην ίδια ΜΕΘ διασωληνώθηκε και ένας 35χρονος. “Χρειάστηκε τη διασωλήνωση. χρειάστηκε να εφαρμοστεί μηχανικός αερισμός, κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο και για τον ίδιο. Το ευτύχημα είναι ότι το ξεπέρασε και αποσωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με επιτυχία και ασφάλεια στο Τμήμα για περισσότερη θεραπεία” υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Από την πλευρά του ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής Πανεπιστημιακής Παιδικής Κλινικής Ρίου, σημείωσε: “Έχουμε νοσηλεύσει τέσσερα παιδιά μέχρι τώρα τα οποία ήταν ολιγοήμερης νοσηλείας, τα οποία ήταν θετικά. Εισήχθη παιδί 12 ετών που είχε πυρετό και ανέφερε δύσπνοια, μπήκε μέσα, έμεινε δύο μέρες”.

“Διασωληνωμένος ασθενής, ηλικίας 29 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα παρά μόνο το αυξημένο σωματικό βάρος ενώ σε προηγούμενες νοσηλείες είχαμε και ασθενή που ήταν 23 ετών” σημείωσε ο Χαράλαμπος Μηλιώνης, καθηγητής παθολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ