Τηλεκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια: Αναφορές για προβλήματα – Τι απαντά το υπουργείο

Αναφορές για προβλήματα σε αρκετές περιοχές σχετικά με την τηλεκπαίδευση, που ξεκίνησε σήμερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δημοσιεύονται την τελευταία ώρα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το alfavita, που επισημαίνει ότι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και νήπια δεν καταφέρνουν να συνδεθούν ή αντιμετωπίζουν “κρασαρίσματα” και προβλήματα ήχου. To esos τονίζει σε σχετικό δημοσίευμα πως έχει δεχθεί πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα γονέων και εκπαιδευτικών ότι δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα.

Όπως επισημαίνεται πάντως σε άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένα περισσότερα από 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, αριθμός που αντιστοιχεί σε 700.000 μαθητές.

Επισημαίνεται επίσης πως το σύνολο των μαθητών Δημοτικών/Νηπιαγωγείων είναι 722.851 και το σύνολο των τμημάτων ανέρχεται σε 46.751 και διευκρινίζεται πως είναι παραπάνω τα τμήματα γιατί συνδέονται και εκπαιδευτικοί ώστε να κάνουν δοκιμαστικά.

Σχετικά με τις περιπτώσεις όπου αναφέρονται προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, alfavita, esos

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ