Lockdown: “Καμπανάκι” για το ένα εκατ. sms για άθληση και την έξοδο της Παρασκευής – Τι είπε η Παπαευαγγέλου

Δύο ήταν οι ειδήσεις που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ενημέρωση της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Οφείλω να ομολογήσω ότι με βάση αυτά που είδαμε το Σαββατοκύριακο η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας να έχει συνειδητοποιήσει ότι η ατομική ευθύνη είναι καθοριστικής σημασίας και τα πρώτα νέα είναι αρκετά ενθαρρυντικά», είπε η κα. Παπαευαγγέλου για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στις ειδήσεις που ανησυχούν τους ειδικούς.

«Ανησυχούν, όμως, οι ειδήσεις όπως το βράδυ της Κυριακής ότι ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας έστειλαν sms για να βγουν έξω και να ασκηθούν», είπε και πρόσθεσε: «Και επίσης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή η έξοδος των Αθηναίων την Παρασκευή προς την επαρχία».

«Πρέπει να τονιστεί με ιδιαίτερη έμφαση ότι το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής είναι ιδιαίτερα υψηλό και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δούμε αύξηση των κρουσμάτων σε επαρχιακές πόλεις. Εφιστώ σ’ όλους αυτούς που πήγαν στην επαρχία, να αποφύγουν άσκοπες συναθροίσεις ακόμη σε ανοικτούς χώρους», επισήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ