Λινού: Πιθανόν τις επόμενες ημέρες να έχουμε ακόμη περισσότερα κρούσματα

Την εκτίμηση ότι ενδέχεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η αυξητική πορεία του αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω και του έντονου συνωστισμού που παρατηρήθηκε την περασμένη Παρασκευή-μία ημέρα πριν από το lockdown, έκανε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι τις επόμενες μέρες το σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερη πίεση και πιθανόν να έχουμε ακόμη περισσότερα κρούσματα, είπε: “Νομίζω ότι είναι πιθανόν, γιατί τα τελευταία μέτρα πάρθηκαν πριν από 2-3 μέρες, είχαμε και κάποιον συνωστισμό την Παρασκευή και βέβαια δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς ότι επειδή υπάρχει το lockdown, δεν θα υπάρξει και αύξηση των κρουσμάτων άμεσα. Μακροχρόνια με το lockdown, σε συνδυασμό με την τήρηση και όλων των υπόλοιπων μέτρων που πρέπει να τηρούνται, θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό”

“Οι Έλληνες είναι συνεπείς και σοβαροί, το έχουν δείξει αυτό και νομίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Απλώς χρειάζεται ενίσχυση, και ψυχολογική, και κυρίως στις οικογένειες που μένουν μέσα στο σπίτι, που δεν μπορούν να κινηθούν. Και επίσης στις οικογένειες των λειτουργών υγείας πρώτης γραμμής, οι οποίοι πλήττονται πολύ περισσότερο ψυχολογικά από οποιονδήποτε άλλον” τόνισε η κ. Λινού.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ