Φόβοι ότι μπορεί να κάνουμε Χριστούγεννα με lockdown – Τι είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτόπουλος. “Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Είναι περίπου 200 διασωληνωμένοι σήμερα, θυμίζω ότι στην κορύφωση της επιδημίας την περασμένη άνοιξη ήταν γύρω στους 100. Άρα, μιλάμε για ένα διπλασιασμό σε σχέση με εκείνη την εποχή” ανέφερε στο OPEN TV ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. «Το σύστημα δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή έχει χωρητικότητα αλλά αν δεν προσέξουμε αυτές οι εφεδρείες αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε. Και αυτός είναι ο λόγος της απόφασης για το γενικό αποκλεισμό», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέσα σε λίγες ώρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν κατά 295 ασθενείς, φτάνοντας πλέον τους 1.750.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι ορθώς ελήφθη από την κυβέρνηση η απόφαση για καθολικό lockdown και εκτίμησε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα ευλαβικά και επιδείξουν οι πολίτες αλληλεγγύης τα μέτρα θα αποδώσουν. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνουμε γιορτές με καραντίνα. «Θα φανεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ