Βατόπουλος: Αν πάμε σε lockdown, θα διαρκέσει 15 ημέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Για το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. “Το θέμα είναι ότι πρέπει να περιμένει κανείς δέκα μέρες για να δει αν αποδίδουν τα μέτρα και δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε σε αυτή τη φάση” είπε ο κ. Βατόπουλος. “Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται. Όμως η τελική απόφαση είναι της Πολιτείας και όλοι σεβόμαστε την υποχρέωση της Πολιτείας να συνυπολογίσει παραμέτρους που εμείς οι επιστήμονες δεν μπορούμε” τόνισε.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, είπε ότι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό ότι ήταν ανάμεσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ.

Εάν εφαρμοστεί ένα γενικευμένο lockdown, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες. “Νομίζω ότι αυτό το δίλημμα θα μπει μπροστά πολύ σύντομα” είπε ο καθηγητής, ενώ ερωτηθείς εάν αυτό το δίλημμα μπορεί να τεθεί και μέσα στην εβδομάδα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο: ” Ίσως, ανάλογα πως πάνε τα πράγματα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ