Πώς περνούν τις πρώτες ημέρες στις φυλακές οι εγκληματίες της Χ.Α. – Στην ουρά ο… φύρερ για ένα τηλεφώνημα

Των Αλ. Κόντη & Θ. Πάνου

Με κατεβασμένο το κεφάλι, σιωπηλός και πάντα υπό την επίβλεψη του συγκατοίκου του στο κελί, ο έκπτωτος «φύρερ» στέκεται στην ουρά για το καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται στον διάδρομο των φυλακών Δομοκού. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα των φυλακών.

Οι πρώτες ημέρες έχουν κυλήσει με έκδηλη την ανησυχία τους, καθώς θέλουν να συγχρωτίζονται όσο το δυνατόν λιγότερο με τον γενικό πληθυσμό της φυλακής, με πολλές έντονες συζητήσεις, αλλά και με… αϋπνίες, τόσο για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκο, όσο και για το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του και ευέξαπτο νταή Ηλία Κασιδιάρη. Οι πληροφορίες της Realnews αναφέρουν πως και οι δύο, αντί να κοιμούνται, έκαναν βόλτες στο κελί τους τα βράδια, συνομιλώντας μάλιστα επί ώρες με τους συγκρατούμενούς τους. Ο Ν. Μιχαλολιάκος μοιράζεται το κελί του με τον Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, τον επονομαζόμενο και «Παλαιστή» του ναζιστικού μορφώματος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς συμμετείχε στο τάγμα εφόδου που δολοφόνησε στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα. Ο Χρυσαφίτης φαίνεται πως ήταν επιλογή του Ν. Μιχαλολιάκου για συγκατοίκηση στο ίδιο κελί και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι η σκιά του αρχηγού μέσα στις φυλακές. Ο «Παλαιστής» θεωρείται ότι ανήκει στους λίγους εναπομείναντες πιστούς του Μιχαλολιάκου, μιας και δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Χρυσή Αυγή, ακόμα και όταν το ναζιστικό μόρφωμα άρχισε να διαλύεται, ιδίως μετά την παταγώδη αποτυχία του στις τελευταίες εκλογές να εισέλθει στη Βουλή. Επίσης, κατά τη διάρκεια του προαυλισμού του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος φαινόταν προβληματισμένος για τη νέα κατάσταση, χωρίς βέβαια να κρύβει και τους φόβους του για το μέλλον του μέσα στις φυλακές. Αξίζει να σημειωθεί πως η πτέρυγα με τα διαχωριστικά όπου κρατούνται οι χρυσαυγίτες δεν έχει πρόσβαση στις κυρίως πτέρυγες της φυλακής, όπου βρίσκονται βαρυποινίτες, αλλά και άτομα καταδικασμένα για τρομοκρατική δραστηριότητα, μιας και τα μέλη της Χρυσής Αυγής θεωρείται ότι είναι ανεπιθύμητα από την πλειονότητα των κρατουμένων.

Μαζεμένος και λιγομίλητος ήταν τις πρώτες ημέρες του εγκλεισμού του στις φυλακές Δομοκού ο άλλοτε νταής του ναζιστικού μορφώματος Ηλ. Κασιδιάρης. Πλέον έχει το προφίλ ενός ήσυχου και συνεργάσιμου κρατουμένου, αλλά και εμφανώς προβληματισμένου για τη νέα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Ο ίδιος ο Ηλ. Κασιδιάρης επέλεξε για συγκάτοικό του στο κελί τον Αντώνη Γρέγο, πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης, αλλά και πρώην αθλητή του kickboxing. Πρόκειται επίσης για αμετανόητο χρυσαυγίτη, καθώς πριν από τη φυλάκισή του ο Γρέγος δεν παρέλειψε να δηλώσει πιστός στις ιδέες της εγκληματικής οργάνωσης. Οι πρώτες νύχτες στο κελί για τους δύο χρυσαυγίτες φαίνεται πως δεν ήταν εύκολες, καθώς επίσης δύσκολα τους έπαιρνε ο ύπνος. Συζητούσαν επί ώρες, ενώ, όταν ο Γρέγος έπεφτε για ύπνο, ο Κασιδιάρης άνοιγε τα βιβλία του και διάβαζε, σε μια προσπάθεια να αποφορτιστεί από τις σκέψεις του. Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης, μαζί με τους συγκατοίκους τους στο κελί, προαυλίζονται ξεχωριστά και σε διαφορετικές ώρες, καθώς οι δυο τους πλέον βρίσκονται στα μαχαίρια, έπειτα από την ίδρυση ξεχωριστού κόμματος από τον Ηλ. Κασιδιάρη. Μπορεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, το πρώτο βράδυ της σύλληψής τους, να αντάλλαξαν κουβέντες και μάλιστα σε φιλικό τόνο, πλην όμως οι διαφορές τους όσον αφορά το «δαχτυλίδι της διαδοχής» στη ναζιστική οργάνωση φαίνεται πως δεν ξεχάστηκαν. Για τον λόγο αυτόν, η διεύθυνση των φυλακών έκρινε σκόπιμο να βρίσκονται σε διαφορετικούς τομείς τα κελιά τους και ο καθένας να προαυλίζεται σε διαφορετικό χώρο. Πάντως, όλοι οι κρατούμενοι χρυσαυγίτες στις φυλακές Δομοκού δείχνουν πειθαρχημένοι όσον αφορά τους κανονισμούς και περιμένουν υπομονετικά στην ουρά μπροστά από τα δύο καρτοτηλέφωνα που είναι τοποθετημένα στους ξεχωριστούς διαδρόμους των κελιών όπου κρατούνται, ώστε να μιλήσουν με τις οικογένειές τους.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ