Σέρρες-Συγκλονίζει νοσηλεύτρια για ασθενή με κορονοϊό: “Μην με διασωληνώσετε, θα αναπνέω καλύτερα”

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή μιας νοσηλεύτριας από τις Σέρρες, η οποία μεταφέρει τα λόγια ενός 49χρονου ασθενή με κορονοϊού, που χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η Γεσθημανή Μπερμπερή, η οποία εργάζεται σε τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για τον κορονοϊό, και περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη γιατροί και νοσηλευτές ανά την Ελλάδα, για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά, που εισέρχονται στα νοσοκομεία.

«Εργάζομαι ως νοσηλεύτρια εδώ και πολλά πολλά χρόνια σε δύσκολα τμήματα. Έχω έρθει αντιμέτωπη με πολύ σκληρές εικόνες όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και με ιστορίες ανθρώπων που με έχουν σημαδέψει βαθιά. Τους τελευταίους μήνες εργάζομαι σε ένα από τα τμήματα covid του Γ. Ν. Σερρών και όσα έχω ζήσει αυτές τις μέρες, είναι μόνο τραγικά. Η σκληρότητα και η σφοδρότητα της πανδημίας και των συνεπειών της, είναι αδύνατον να μεταφερθεί σε εσάς, μέσα από λίγες γραμμές», αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook.

Συνεχίζοντας, μεταφέρει τα λόγια ενός 49χρονου ασθενή θετικού στον κορονοϊό, με πολύ σοβαρή δύσπνοια, λίγες ώρες πριν διασωληνωθεί, που – όπως αναφέρει – την «κομμάτιασαν».

«Ασθμαίνοντας μας είπε: “Σας παρακαλώ πολύ μη με διασωληνώσετε ακόμη, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να αναπνέω καλύτερα”. Το ιατρικό απόρρητο απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ασθενή, οπότε ας τον ονομάσω τυχαία Αποστόλη γιο, πατέρα και σύζυγο, με πολλούς και καλούς φίλους που τους νιώθει οικογένεια. Προσεύχομαι απόψε για αυτόν, σας παρακαλώ να το κάνετε και εσείς», τονίζει.

Δείτε την ανάρτηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ