Νέα καταδίκη για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη – “Στέλνετε στη φυλακή έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα”

Της Άννας Κανδύλη

Άλλη μία καταδίκη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος « εισέπραξε» ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ομόφωνα τον πρώην υπουργό, τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον άλλοτε έμπιστο ξάδελφό του Νίκο Ζήγρα σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ τον καθένα.Και οι τρεις θα μείνουν εκτός φυλακής καθώς το δικαστήριο τους χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση επιβάλλοντάς τους τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται τώρα απέναντι στον Τούρκο. Ντροπή» φώναξε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

«Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» είπε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.Οι δικαστές απέρριψαν δε και το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ενώ οι δύο άλλοι καταδικασθέντες δεν αιτήθηκαν ελαφρυντικών περιστάσεων.Το « χρυσό» συμβόλαιοΗ υπόθεση αφορά ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG, μέσω του οποίου ο Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη εισέπρατταν ο πρώτος ετήσια σύνταξη ποσού 33.147,60 Ελβετικών Φράγκων και η δεύτερη 30,167,60 ελβετικών φράγκων το χρόνο. Επιπλέον, ο Ζήγρας φέρεται να έλαβε κατόπιν συμφωνίας με την εταιρία και μετά τη λύση του συμβολαίου το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα και προκύπτει από την ασφαλιστική σύμβαση των 500.000 ελβετικών φράγκων, που είχε συνάψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις 16.12.1998. Συνολικά και στους τρεις κατηγορούμενους αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού το ποσό των 773.989,20 Ελβετικών φράγκων το οποίο « ξέπλυναν» μέσω της εν λόγω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ αυτό προέρχεται από δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Ενώπιον του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης, όπως ότι η δίωξη για τον Τσοχατζόπουλο δεν πέρασε από τη Βουλή κατά παράβαση του Συντάγματος, το ότι η αρμοδιότητα ανήκε στα ελβετικά δικαστήρια καθώς και το αμετάκλητο της κρίσης του πενταμελούς εφετείου που δίκασε σε δεύτερο βαθμό και παράγει δεδικασμένο. Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά, πια. Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες» δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ