Κορονοϊός: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα και ταξί – Τι ισχύει για τη μάσκα

Στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορονοϊό περιλαμβάνονται τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού στο οποίο ανήκει. Ο χάρτης έχει φέρει αλλαγές και στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται να βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητα και τα ταξί.

Επίπεδο 2

Μέχρι 3 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α’222) μέχρι επτά θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 5 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α’222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Επίπεδο 3

Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α’222) μέχρι επτά θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 4 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α’222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 4 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα, στα διπλοκάμπινα , μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Επίπεδο 4

Μέχρι 1 επιβάτης πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α’222) μέχρι επτά θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α’222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 3 άτομα πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα, στα διπλοκάμπινα , μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Επίσης το επίπεδο 4 προβλέπει απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της περιφερειακής ενότητας στην οποία αφορούν τα μέτρα.

Χρήση μάσκας

Η χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού γίνεται πλέον υποχρεωτική τόσο στους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους, για τις “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη χρήση μάσκας εξαιρούνται οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με επιβάτες συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ