Χρυσή Αυγή: Πήραν τον δρόμο για τις φυλακές οι καταδικασθέντες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τη μεταγωγή

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. Το μεσημέρι της Παρασκευής, ξεκίνησε η διαδικασία μεταγωγής τους από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές, όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους και αφού προηγουμένως τους είχαν επιδοθεί τα φυλακιστήρια. Τα μέτρα για την μεταγωγή των καταδικασθέντων για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ήταν δρακόντεια, ενώ εμφανής ήταν η παρουσία των μελών της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών που φέρουν κουκούλες τύπου full face.

Μία μεγάλη κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στην είσοδο του υπόγειου γκαράζ της ΓΑΔΑ, από την πλευρά της οδού Δημητσάνας. Σε αυτή την κλούβα εισήλθαν οι περισσότεροι καταδικασθέντες, ανάμεσα στους οποίους και τα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρώτος μπήκε στην κλούβα ο Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο οποίος φώναξε “ζήτω η Ελλάς” και τον χειροκρότησαν η κόρη και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, που βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ. Λίγο αργότερα, στο όχημα μπήκε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Η κλούβα ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:30 με προορισμό τις φυλακές Δομοκού.

Όπως φαίνεται και ακούγεται στο βίντεο που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι καταδικασθέντες άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και κατάρες, βάζοντας στο στόχαστρό τους την πρόεδρο του δικαστηρίου και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. “Μόνο περηφάνια. Είμαι περήφανη για εσένα”, ακούγεται να λέει η Ουρανία Μιχαλολιάκου, με υψωμένη, μάλιστα τη γροθιά.

Κάποια στιγμή, μία από τους συγκεντρωμένους φώναξε “ζήτω η χούντα, ζήτω η δημοκρατία της χούντας”, ενώ οι υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης έψαλαν τον εθνικό ύμνο, όταν η κλούβα της αστυνομίας αποχώρησε πλέον από τη ΓΑΔΑ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ένα αστυνομικό βαν επιβιβάστηκαν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές Δομοκού.

Το δεύτερο βαν μετέφερε τη μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 28 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου. Στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων θα μοιραστούν και οι υπόλοιποι οκτώ καταδικασθέντες.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους.

Οι περισσότεροι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής πέρασαν το χθεσινό, πρώτο βράδυ, στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα κρατητήρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά τα μέλη της ηγετικής ομάδας πέρασαν τη νύχτα σε πέντε διαφορετικά κελιά εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.

Παράλληλα, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός διά του συνηγόρου του για τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του.

Το απόσπασμα της απόφασης που αφορά στον Γιάννη Λαγό διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ