“Καμπανάκι” Χαρδαλιά για την Καστοριά: Έχουμε επιθετική έξαρση του κορονοϊού – Κρίσιμη η κατάσταση

Σαφές μήνυμα για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της “κρίσιμης” -όπως τη χαρακτήρισε- κατάστασης με τον κορονοϊό στην Καστοριά, έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς έπειτα από την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποίησε στην πόλη, με τον Περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους τη περιοχής.

“Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου” ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όπως εξήγησε, η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη, αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι “τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με ‘κλάστερς’ που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης”.

Κληθείς να απαντήσει εάν η Καστοριά θα είναι η δεύτερη περιοχή που θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4 -μετά την Κοζάνη- ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη, ωστόσο, επισήμανε ότι “ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ