Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιδράσεις των κομμάτων για την πρόταση της εισαγγελέως

Πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως να δοθεί αναστολή της ποινής για όλους τους κατηγορουμένους στη δίκη της Χρυσής Αυγής πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης σχολίασε στο Twitter: “Με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, μια λέξη για την εισήγηση της εισαγγελέως: Κρίμα”.

Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωση του, σημειώνει ότι “η κα Εισαγγελέας από την πρώτη στιγμή φαίνεται να έχει ταυτιστεί με την υπερασπιστική γραμμή των Χρυσαυγιτών. Ούτε εγκληματική οργάνωση είδε, ούτε δολοφονικές επιθέσεις, ούτε οργανωμένη εγκληματική και δολοφονική δράση, παρά μονάχα “μεμονωμένα περιστατικά”. Έπειτα και αφού πλέον το δικαστήριο είχε καταδικάσει τη ναζιστική συμμορία ως εγκληματική οργάνωση, η ίδια κ. Εισαγγελέας πρότεινε ποινές κατώτερες των ανώτατων πλαισίων των προβλεπόμενων ποινών, αλλά και της βαρύτητας των ειδεχθών εγκλημάτων τους. Δυστυχώς το Δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει αυτή την προσέγγιση”.

Συνεχίζοντας το ΜέΡΑ25 τονίζει πως “και σήμερα η κα Εισαγγελέας προτείνει η έφεση της πλειοψηφίας των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο. Να κυκλοφορούν δηλαδή οι μαχαιροβγάλτες των ταγμάτων εφόδου και οι εντολείς ελεύθεροι, χωρίς να κινδυνεύουν οι πολίτες, οι μετανάστες κ.α. μέχρι το Εφετείο!” και καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα “η έδρα να μην δεχθεί και αυτή την παράλογη και εξοργιστική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας που για άλλη μια φορά δυστυχώς συντάσσεται με την γραμμή της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής”.

Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε την αντίδραση και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει πως “η Εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δικαίωσε τον τίτλο της και πρότεινε αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες πλην του Ρουπακιά. Η πρόταση καθ’ αυτή, όπως και η ίδια η Εισαγγελέας, αμαυρώνουν την δικαστική εξουσία και ναρκοθετούν την Δημοκρατία”.

Σύμφωνα με την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ,”η πρόταση αποτελεί μνημείο χυδαιότητας απέναντι στα εκατοντάδες θύματα της ΧΑ, καθώς αναμασά όλα τα νομικά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών. Τους ναζί όπως και την Εισαγγελέα που όχι απλά ξεπλένει, αλλά αθωώνει τους ναζί, θα τους καταπιούν οι αντιφασιστικοί αγώνες για Δημοκρατία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ