Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ξέρει να φτιάχνει μόνο πεϊνιρλί και τυρόπιτες” – Τα…επιχειρήματα για να γλυτώσουν τη φυλακή

Της Άννας Κανδύλη

Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η διαδικασία για τις αναστολές. Παρόντες και σήμερα στο δικαστήριο οι δύο καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του δικηγόρου που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κων. Παπαδόπουλο, ο οποίος κατά την αγόρευσή του για το θέμα της αναστολής είπε: “Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να τους δίνεται αναστολή; Εδώ έχουμε δυο Έλληνες με επτά χρόνια… “. Και πρόσθεσε πως “η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή “.

“Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες. Ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Αργολίδας ” είπε η συνήγορος του ζητώντας ανασταλτικό ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του.

Η συνήγορος που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο ανέφερε πως και οι δύο έχουν σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και πρέπει να μένουν εκτός φυλακή. Επισήμανε επιπλέον ότι έχουν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και δεν είναι ούτε επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων

Για ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί αν οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς είναι 75 ετών, έκανε λόγο η υπεράσπιση του καταδικασθέντα Μιχάλη Αρβανίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ