Μαγιορκίνης για μάσκες χαλκού: Οι προϋποθέσεις για να τις προτείνουμε στην Επιτροπή – ΒΙΝΤΕΟ

Για τις μάσκες χαλκού που φέρεται να έχουν σημαντικές ιδιότητες, να καταστρέφουν μικρόβια και ιούς και να έχουν τη δυνατότητα να αυτοκαθαρίζονται ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής αναφορικά με τις μάσκες με αντιμκροβιακή ιδιότητα: “Είναι κάτι που θα το συζητήσουμε, θα το δούμε, είναι θέμα κόστους κιόλας. Μιλάτε για χαλκό, θα πρέπει να είναι και ασφαλής καθώς αντιμικροβιακή ουσία που θα είναι συνεχώς στο πρόσωπο θα πρέπει να είναι και ασφαλής. Αν και εφόσον υπάρχει ασφάλεια και υπάρχει και επάρκεια και είναι εντάξει κοστολογικά θα το δούμε και στην επιτροπή και θα το προτείνουμε”.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πρόσθεσε επί του θέματος: “Σε ό,τι αφορά τις μάσκες χαλκού, επειδή η μάσκα είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν και υπάρχει μια διαδικασία, προκειμένου να πάρει τη σήμανση CE που της δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Επομένως, εφόσον πληρούνται όλες αυτές οι προϋποθέσεις, γιατί υπάρχουν και ισχυρισμοί υγείας σε ένα προϊόν όπως αυτό, εφόσον πληρούνται όλες αυτές οι προϋποθέσεις και υπάρχει η σήμανση CE, τότε το προϊόν κυκλοφορεί στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ