Κορονοϊός: Στο μικροσκόπιο η Αττική – Γιατί μπήκε στο… pause η λήψη νέων μέτρων και τι εξετάζουν οι ειδικοί

Σε επιφυλακή είναι ειδικοί της αρμόδιας Επιτροπής για τον κορονοϊό και η κυβέρνηση για την εξέλιξη της επιδημίας ιδιαίτερα στην Αττική. Τα ημερήσια κρούσματα μοιάζουν να δείχνουν τάση σταθεροποίησης, γεγονός που έχει βάλει τη λήψη νέων μέτρων στο… pause και αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται κάποιο πρόσθετο μέτρο όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Η “μάχη” δίνεται σε τοπικό επίπεδο, μέσω εκτεταμένων τεστ, ειδικά σε επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας, αλλά και με μίνι καραντίνες σε περιοχές με μεγάλο φορτίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. Τέτοιες είναι η Αχαΐα και τα Ιωάννινα, όπου επιβλήθηκαν ειδικοί περιορισμοί. Παράλληλα επιδιώκεται η ανακοπή πιθανών υπερμεταδόσεων. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Ερωτηθείς σχετικά με επιπλέον μέτρα, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, ειδικά που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός αναφέροντας ότι τώρα δεν εξετάζεται ούτε η καθολική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ούτε άλλο επιπλέον μέτρο.

“Η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μια εικόνα σταθεροποίησης και όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, όπως υπήρχε ανησυχία. Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου ήταν ενθαρρυντικά. Περιμένουμε αυτές τις ημέρες που έχουμε κάνει αρκετά tests με τις κινητές μονάδες σε γειτονιές της Αθήνας, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, να δούμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο. Θετικό στοιχείο είναι επίσης ότι ο δείκτης θετικότητας στο σύνολο των tests που πραγματοποιούνται παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά όλα εκτιμώνται θετικά” επεσήμανε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περιμένει από τους ειδικούς την αποτίμηση των μέτρων που έλαβαν πριν από 10 με 15 ημέρες και την προβολή τους για τις επόμενες ημέρες.

“Εάν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Ιδίως σε επαγγελματικούς χώρους, σε χώρους κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία και γενικά εκεί όπου μπορεί να υπάρχουν συρροές, όπως είδαμε στην περίπτωση του εργοστασίου στη Σκύδρα. Προσοχή λοιπόν, εφαρμογή των μέτρων και όλα θα πάνε καλά” ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ