Λέσβος: “Μπλόκο” σε πτήση που ναύλωσαν Ολλανδοί ακτιβιστές – Ποιος ήταν ο σκοπός τους – ΒΙΝΤΕΟ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το πρωί, η πτήση με Ολλανδούς ακτιβιστές που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Λέσβο, για να παραλάβουν αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, επρόκειτο για μία ναυλωμένη πτήση από το Ρότερνταμ προς τη Μυτιλήνη με επιβαίνοντες 10 Ολλανδούς ακτιβιστές, με επικεφαλής έναν πάστορα.

Σκοπός τους ήταν να παραλάβουν 189 πρόσφυγες από το «Οδυσσέας Ελύτης», όμως δεν είχαν πάρει καμία έγκριση ούτε από τις ολλανδικές, όμως ούτε και από τις ελληνικές Αρχές. Το μόνο που είχαν πράξει, ήταν να έχουν στείλει κάποιες επιστολές. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στα ολλανδικά ΜΜΕ, την περασμένη Παρασκευή είχαν λάβει και απάντηση από τις ολλανδικές Αρχές που ήταν αρνητική.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ακολούθησαν διαπραγματεύσεις. Τους απαγορεύτηκε να προσεγγίσουν το “Οδυσσέας Ελύτης” και έπειτα προσγειώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι 10 ακτιβιστές θα παραμείνουν στη χώρα μας, προκειμένου να ελεγχθούν για το αν απασχολούν ή έχουν απασχολήσει τις Αρχές σε οποιαδήποτε χώρα, ενώ το αεροσκάφος μόνο με το πλήρωμα απογειώθηκε και επιστρέφει στην Ολλανδία.

Σε σχετική δήλωσή του για τα παραπάνω, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε: «Οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων, υπόκεινται στους κανόνες των επίσημων διακρατικών συμφωνιών. Όταν δεν ακολουθούνται, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν Η δημόσια ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα».

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ