Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αχαΐα για τα αυξημένα κρούσματα – Σενάριο για μέτρα τύπου Αττικής

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, γεγονός που καθιστά πιθανό ένα ενδεχόμενο λήψης μέτρων τύπου Αττικής στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται πως τα δύο μέτρα που εξετάζονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την Αττική είναι η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων στις 10 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα.

Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν καταγραφεί στην Αχαΐα συνολικά 18 κρούσματα. Τα 12 κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα, τα τέσσερα στην Αιγιαλεία και δύο στη Δυτική Αχαΐα.

Μέχρι τώρα, συνολικά τέσσερα είναι τα κρούσματα στον χώρο της υγείας στην Αχαΐα. Στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα, ένας ειδικευμένος γιατρός στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και ένας διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας. Τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας για να κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό.

Την ίδια ώρα, οκτώ είναι οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο ένας νοσηλεύεται με μάσκα σιπάπ στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ως προς τον Άγιο Ανδρέα έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου που βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Την περασμένη Τετάρτη και Παρασκευή, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό δυο εργαζόμενοι γνωστού πολυκαταστήματος της Πάτρας. Και οι δύο βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ στο κατάστημα έχει γίνει ήδη απολύμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα δεν έκλεισε κατόπιν οδηγιών που προβλέπουν την ασθένεια περισσότερων εκ των δυο υπαλλήλων για να υπάρξει θέμα αναστολής της λειτουργίας του.

Πηγή: skai.gr, thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ