Καιρός: Εντυπωσιακές εικόνες από την πυκνή ομίχλη που κάλυψε την Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Πυκνή ομίχλη κάλυψε τμήματα της πόλης της Αθήνας, νωρίς σήμερα το πρωί. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr παρουσιάζονται εντυπωσιακές εικόνες από την ομίχλη, έτσι όπως καταγράφηκαν από τις μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, έως την Τετάρτη αναμένεται να διατηρηθούν οι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το meteo.gr την Κυριακή 04/10 οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα ήταν έως και 10,7 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τις μέσες μέγιστες θερμοκρασίες του Οκτωβρίου για την περίοδο 2010-2019.

Στον χάρτη του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή 04/10 σε 50 επιλεγμένους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η θερμοκρασία τη Δευτέρα 05/10 αναμένεται να φτάσει και τοπικά να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς και οι τιμές της σε επιλεγμένες πόλεις.

Παράλληλα σε υψηλά επίπεδα διατηρείται σε ολόκληρη τη χώρα η σχετική υγρασία ευνοώντας το σχηματισμό ομιχλών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες της πόλης των Αθηνών στις 9 το πρωί της Δευτέρας από τις μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ