Ξέσπασε ο Χαρδαλιάς: Τι είπε για “υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας”, εικόνες συνωστισμού, lockdown

Ξέσπασε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού, όταν ερωτήθηκε επανειλημμένα για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων και για τις εστίες υπερμετάδοσης.

“Η κυβέρνηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται, κάνει όλη την επιστημονική δουλειά που χρειάζεται, ώστε να ελέγξει όλη αυτή την κατάσταση αλλά είναι ευθύνη και ατομική και κοινωνική. Δεν φταίει η κυβέρνηση για τις εικόνες που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές και εκδηλώσεις, είτε αθλητικού είτε ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να έχει έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη ή σε κάθε εκδήλωση. Δεν μπορεί οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης να είναι οι ίδιοι που κλείνουν το μάτι σε συγκεντρώσεις 2.000-4.000 διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς μέτρα”, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και πρόσθεσε “ο καθένας ας διαμαρτυρηθεί τηρώντας τα μέτρα”.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, είπε με έμφαση: “Εάν τηρήσουμε τα μέτρα δεν χρειάζεται κανένα lockdown” ενώ μίλησε για κάποιους που “δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα των μέτρων, τη σοβαρότητα του ιού, αρνούνται να δουν τι γίνεται σε όλο τον κόσμο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια”. Αν κερδίσουν, είπε, “τότε θα πάμε στο επόμενο μέτρο, αλλά είμαστε ακόμη μακριά από λογικές lockdown. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα που έχουμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ