Αλεξανδρούπολη: Στο δάσος της Δαδιάς εξαπλώθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στη Λευκίμμη

Στις παρυφές του προστατευόμενου δάσους της Δαδιάς, καίει αυτή την ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 11.30 το πρωί στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου. Οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται συνεχώς και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία ήδη επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 34 οχήματα, οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς οι δυνάμεις των πυροσβεστών θα ενισχύονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας , δασεργάτες, με την συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου και του Στρατού, δημιουργούν νέες αντιπυρικές ζώνες για τον περιορισμό της διάδοσης της πυρκαγιάς, ενώ τα δύο ελικόπτερα παραμένουν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επιχειρήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται πως τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχει ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης.

Πηγή: ΑΠΕ, e-evros.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ