Χατζηχριστοδούλου: Όσα μέτρα και να πάρουμε, αν δεν εφαρμόζονται, δεν θα υπάρχουν αποτελέσματα – ΒΙΝΤΕΟ

“Υπάρχει αυξημένη μετάδοση του κορονοϊού στην Αττική. Υπάρχουν μερικοί θύλακες που μας ανησυχούν ιδιαίτερα” ανέφερε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Στο κέντρο της Αθήνας τα πράγματα είναι δύσκολα. Το πρόβλημα είναι αρκετά περίπλοκο, καθώς εμπλέκονται και μετανάστες. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα που πρέπει να σχεδιαστεί αποκλειστικά για την Αθήνα” ανέφερε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

“Στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς υπήρχαν από την αρχή δυσκολίες. Αρχίζει και βελτιώνεται το πρόβλημα, καθώς τηρείται τουλάχιστον η χρήση της μάσκας και μπήκαν και άλλα λεωφορεία για να μειωθεί ο συνωστισμός” τόνισε. Και συμπλήρωσε: “Αυτό που μένει να βελτιωθεί είναι ο συγχρωτισμός των νεαρών ατόμων, ο οποίος δεν έχει σταματήσει ακόμη παρότι πάρθηκαν νέα μέτρα”.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά των κρουσμάτων, και τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη μερικά μέτρα που βρίσκονται στη “φαρέτρα” του υπουργείου Υγείας. “Όσα μέτρα και να πάρουμε αν δεν εφαρμόζονται δεν θα υπάρχουν αποτελέσματα” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ