Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Δύο προσαγωγές για τα επεισόδια στην Αθήνα

Στην προσαγωγή δύο ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές για τα μικρής έκτασης επεισόδια, που σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο άτομα προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται η συμμετοχή τους σε έκνομες ενέργειες.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

Νωρίτερα, με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Αιτήματα των συγκεντρωμένων ήταν, μεταξύ άλλων, η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), οι προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ