Κορονοϊός: Βρέθηκαν 32 κρούσματα σε γηροκομείο στην Αθήνα – Σε νοσοκομεία 21 ηλικιωμένοι – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διενεργήθηκαν τεστ κορονοϊού βρέθηκαν 32 θετικά δείγματα σε σύνολο 100 ατόμων που ελέγχθηκαν.

Στο γηροκομείο, που έχει ήδη αποκλειστεί, έσπευσαν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τσιόδρας: Η διασπορά του ιού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας, έπειτα από την επίσκεψή του σε γηροκομείο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι « η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Στο νοσοκομείο 21 ηλικιωμένοι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από μεριά του ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση, τονίζοντας πως 21 ηλικιωμένοι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Δείτε τις δηλώσεις Τσιόδρα:

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Μέχρι στιγμής 32 κρούσματα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα πως μέχρι στιγμής υπάρχουν 32 κρούσματα τονίζοντας το μέχρι στιγμής, διότι περιμένουν τα αποτελέσματα και των υπολοίπων εξετάσεων. “Τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι προτεραιότητα μας” τόνισε και συμπλήρωσε “ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε”, ανέφερε.

Ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι κάνουν έκκληση σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στους συγκεκριμένους χώρους να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα. Ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Αττική παρουσιάζει σημαντική αύξηση κρουσμάτων ενώ η υπόλοιπη χώρα πάει καλύτερα. Πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι ο περιορισμός της διασποράς κι ότι θα συνεχισθούν τα rapid test στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ