Παγώνη: Χρειάζονται μάσκες παντού τώρα – Σώζουν ζωές – ΒΙΝΤΕΟ

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, υπεραμύνθηκε της γενικευμένης χρήσης της μάσκας στην Αττική, μιλώντας στην εκπομπή “LIVE NEWS” του MEGA. «Είναι το πιο βασικό και πρέπει να γίνει τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει εφαρμοστεί, θα σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν παρθεί κι αυτό το μέτρο και γίνει μία επανεκτίμηση σε 15 μέρες και έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αύξηση διασωληνωμένων, αύξηση θανάτων, αύξηση νοσηλευομένων τότε θα πρέπει τα μέτρα να είναι πιο σκληρά. Το πρόβλημα είναι οι συνωστισμοί, στις πλατείες, στα πάρκα κλπ κι επειδή την ημέρα ο κόσμος πρέπει να δουλέψει, η οικονομία πρέπει να ενισχυθεί, το βράδυ θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα, εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εκεί δεν ακούει κανένας, δεν κρατάνε αποστάσεις», πρόσθεσε, αναφορικά με τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες και την αυστηροποίηση των μέτρων.

Σε ερώτηση για τις περιπτώσεις συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. η κα Παγώνη τόνισε: «ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Μεταφορών. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνωστίζεται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ