Κορονοϊός: Στα 39 έτη έπεσε η μέση ηλικία των κρουσμάτων στη χώρα μας – Δείτε τον πίνακα

Ανησυχία επικρατεί για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και κυρίως για τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, που δίνουν μάχη στις Εντατικές των νοσοκομείων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Κυριακής, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 39 έτη. Αναλυτικά, τα 7.171 κρούσματα αφορούν ασθενείς που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών (ποσοστό 43,7%). Οι 4.087 είναι άνδρες και οι 3.071 είναι γυναίκες. Πέντε συνάνθρωποί μας (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν καταλήξει (ποσοστό 1,3%), ενώ δύο άνδρες ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (ποσοστό 2,9%).

Μεταξύ των διασωληνωμένων είναι και ο 25χρονος άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από την Τήνο στην Αθήνα και η κατάστασή του θεωρείται σταθερή αλλά κρίσιμη, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ. Σημειώνεται πως ο 25χρονος δεν έχει υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 17.444 κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 2.825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 7.242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).

Δείτε τον πίνακα:

Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή 

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 218 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 118 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Κυριακής. Το ίδιο χρονικό διάστημα, τρεις ακόμη συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας σε 379. Μάχη στις ΜΕΘ δίνουν 68 ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι εξέπνευσε μία αλλοδαπή γυναίκα, μόλις 39 ετών, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο “Λαϊκό” νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενο νόσημα.

Επίσης, καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος μετανάστη στη χώρα μας, που είχε προσβληθεί από κορονοϊό, και διέμενε σε δομή φιλοξενίας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε στη δομή της Μαλακάσας και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στον Ευαγγελισμό. Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 218 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17444, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 200 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 379 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩτην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό

Δείτε τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων – Περισσότερα από τα μισά στην Αττική

Από τα 175 εγχώρια κρούσματα, τα 39 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται πως γι’ άλλη μία ημέρα η Αττική καταγράφει περισσότερα από τα μισά κρούσματα που ανακοινώθηκαν, καθώς διαπιστώθηκαν 118 νέες μολύνσεις. Επίσης, τέσσερα κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Αναλυτικότερα:

– 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 118 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 28 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

• 5 κρούσματα στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ