Κρανίδι: Εγκαίνια Ειδικού Σχολείου από την Υφυπουργό Παιδείας – Διαθέτει και παρτέρια για κηπουρική – ΦΩΤΟ

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, έγιναν στο Κρανίδι τα εγκαίνια του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστήριου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Η νέα σχολική μονάδα, που ιδρύθηκε έπειτα από αίτημα των αρμόδιων αρχών και της τοπικής κοινωνίας, έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη συγκεκριμένη περιοχή. Στην ομιλία της η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη σημασία της ειδικής αγωγής, σημειώνοντας ότι το η ίδρυση του ΕΕΕΕΚ ήταν αναγκαία, ήταν ένας στόχος που επετεύχθη και θα δώσει λύση σε μια σειρά προβλημάτων που αφορούν όχι μόνο στους μαθητές και τις οικογένειες τους, αλλά και την τοπική κοινωνία. Σημειώνεται ότι είχε ενημερωθεί αρχικά για το θέμα πριν από τρεις μήνες από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο και τον βουλευτή Αργολίδα Γιάννη Αδριανό.

Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, οι μαθητές που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμιονίδας θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους μαζί με τους συμμαθητές τους σε ένα περιβάλλον γνώριμο/οικείο. Επίσης, δεν θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Ναύπλιο διανύοντας καθημερινά 160 χιλιόμετρα, γεγονός που μεταφράζεται σε αυξημένα κόστη σε χρόνο και χρήμα. Ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η Δημοτική Ενότητα γενικότερα με μία Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής η οποία θα λειτουργήσει /συστεγαστεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις μιας σχολικής μονάδας γενικής αγωγής, του ΓΕΛ Κρανιδίου.

‘Έτσι μέσα από αυτή την ώσμωση θα δοθεί η ευκαιρία, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, να καλλιεργηθούν αξίες ζωής (ανοχή, αποδοχή, ισότητα, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη….κλπ), θα ενεργοποιήσουμε και θα επεξεργαστούμε έννοιες όπως ενσυναίσθηση, αυτορρύθμιση..κλπ, για να δημιουργήσουμε ένα περισσότερο φιλικό σχολικό περιβάλλον, που θα διευκολύνει τη συνεργασία-συνύπαρξη και θα ενδυναμώσει τη συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας”. Το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης έχει ήδη στελεχωθεί πλήρως, με καθηγητές ψυχολογίας και κοινωνικό λειτουργό, ενώ το σχολείο διαθέτει μεγάλα παρτέρια όπου τα παιδιά θα μπορούν να ασχοληθούν με την κηπουρική.

Βγάζεις τα παιδιά από το σπίτι και τα κρατάς μέσα στην εκπαίδευση βοηθώντας τα να αποκτήσουν δεξιότητες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι το μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας.

Η νέα μονάδα στεγάζεται σε χώρο του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου και οι επισκευές έγιναν με χορηγία της Λίτας Λιβανού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ