Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου 15 ημερών για να αποφευχθεί η καραντίνα

της Αιμιλίας Σταθάκου

Φρένο στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού με νέα, αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ζητούν οι επιστήμονες, πριν μπει σε τροχιά που θα είναι πλέον αδύνατο να αναχαιτιστεί. Έκθεση επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται στα χέρια του Πρωθυπουργού, προτείνει την επιβολή εναλλασσόμενων απαγορεύσεων ανά δεκαήμερο, στις περιοχές μ ε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, αναφέρει η Realnews. Ωστόσο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι ένα νέο Lockdown θα πλήξει ανεπανόρθωτα την οικονομία.

Ειδικότερα η τελευταία έκθεση της διεπιστημονικής ομάδας HERACLES για το “Εκθεσίωμα για την υγεία”, καταδεικνύει την ανάγκη για αυστηροποίηση στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας που η πολιτεία έχει ήδη λάβει και για λήψη νέων, πιο γενναίων μέτρων για να δαμαστεί η πανδημία στη χώρα πριν μπει ο χειμώνας. Ο επικεφαλής της ομάδας, Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζει ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου μέσα στο οποίο πρέπει να έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα αυτά που θα επιβραδύνουν ή θα σταματήσουν την ανησυχητική δυναμική της διασποράς του κορονοϊού.

“Το εναλλασσόμενο lockdown ανά δεκαήμερο αποτελεί μια πραγματική επιλογή που θα μπορούσε να δαμάσει την πανδημία χωρίς μεγάλη ζημιά για την πραγματική οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα” σχολιάζει. Αντίθετα σύμφωνα με τον καθηγητή, το μέτρο της τηλεργασίας δεν είναι από μόνο του αρκετό για να αποτρέψει την επιδείνωση της κατάστασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ